Det er ikke så rart at man har en interesse for skip, hvis man bor i Norge. Vi har nemlig, med den lange kystlinjen vår, ikke bare et rikt liv på havet som en del av hverdagen vår, men havet og skip, har vært en stor del av utviklingen av både kulturen vår, og ikke minst landet vårt i det hele tatt. Og her snakker vi ikke bare om vikingtiden, men også om hva skip har betydd for utviklingen av Norge som nasjon.

Skip og skipskultur, er en unektelig stor del av norsk historie, og selv om ting er mer automatisert nå enn det har vært før, er det ingen grunn til å tenke at det har påvirket Norge som skipsnasjon, for fiskeri er, og kommer alltid til å være, en stor del av kulturen og historien vår. Og de som har vokst opp i de områdene, har uten tvil et stort forsprang når det kommer til å løse skip kryssord, som er kryssord der man virkelig får mulighet til å utfolde kunnskapen sin.

Norske skip revolusjonerte skipsbygging

Det går ikke helt an å snakke om Norge som skipsnasjon uten å også samtidig snakke om de norske vikingskipene. De var nemlig noen av de aller første skipene, som førte oss på veien mot de skipene vi bruker i dag. Kjølen er noe som er veldig omdiskutert, og det er mange som mener at vikingene var de som først begynte å bruke kjøl på båtene, noe som gjør at den glir gjennom vannet mye fortere enn den gjør når det ikke er en kjøl.

De satte også standarden for hvordan man bygget båter som både var raske og lette å styre, samtidig som at de var hardføre og kunne klare sterke stormer og høye bølger. Kombinasjonen av de to tingene gjorde dem rett og slett uslåelige, og det er nok å bare ta en liten titt på vikinghistorien for å finne bevisene på det.

De begynte også å kombinere muligheten for både å ha seil på båtene, i tillegg til at de samtidig også hadde årer. Dette ga en unik mulighet som de ikke hadde hatt før, nemlig at skipene kunne gli lydløst gjennom elver ved hjelp av årer, mens de snek seg innpå fiendene, og kunne legge bak seg enorme avstander på åpent hav. Denne kombinasjonen gjorde dem til den store trusselen de var i flere århundre.