Alle har forskjellig preferanser for hva de synes er underholdende. For noen er en kabal nok, noen trenger utfordringen av sjakk, mens andre vil gjøre dypdykk i en fantasiverden. Skal man finne noe å fylle tiden sin med så er det lurt å prøve flere spill. Noen kan være avhengighetsdannende, men du vet ikke hvilket som er rett for deg før du har prøvd flere. I denne artikkelen skal vi gå gjennom noen sjangere for spill på nett som du bør vurdere å prøve.

MMORPG – Et hav av underholdning, mennesker og utfordringer

MMORPG som står for Massive Multiplayer Online Role Playing Game er en sjanger som blir spilt av millioner av mennesker hver dag. Det kom mange før, men World of Warcraft var spillet som virkelig satt sjangeren på kartet. Siden sin utgivelse i 2004 har det siden hatt både oppturer og nedturer. Dessverre har de siste månedene vist seg å være en turbulent tid hvor de mistet spillmessen sin på kort tid på grunn av dårlige utvidelser og interne skandaler. Nå har istedet Final Fantasy 14 tatt over i popularitet og er et spill du kan teste helt gratis i 2 uker med grunnspillet og 2 utvidelser. I tillegg koster spillet i seg selv veldig lite.

Bingo er mer populært enn noensinne

Bingo er ikke lenger bare for gamle tanter på den lokale sjappa. Nå kan du spille Bingo Online hvor enn du er så lenge du har tilgang til internett og en kompatibel enhet. Det er utrolig enkelt å komme i gang og det er store pengepremier. Så dette er et spill som kan skape mer spenning enn de fleste. I tillegg krever det ikke så stor investering i tid som typiske dataspill. Kanskje du kan vinne toppremier og realisere en drøm eller to.

Skytespill leder fortsatt – ikke bare FPS lenger

FPS som står for First Person Shooter eller på norsk førstepersonsskytespill er en tidløs sjanger. Hvor spillet baseres rundt skyting. Counter Strike(CS) er en av de mest kjente og har vært skytespillet med de største mesterskapene. Det holder fortsatt koken med CS:GO. Nå har også skaperne bak League of Legends, Riot Games laget en mer fantasi drevet versjon av CS som de kaller Valorant.

Battle royale har i noen år vært en ledende undersjanger av skytespillene hvor man enten aleine eller i en gruppe slippes ned på et kart med 50-200 andre spillere hvor det er om å gjøre og være den siste som overlever. Her kom spillet Fornite på banen og tok verden med storm. Med ekstreme premiepotter, hvor en 16 åring fra Tønsberg vant 13 million kr under Fortnite-VM. Dette ser ut til å være det ledende skytespillet for yngre generasjoner, men til forskjell fra de større tradisjonelle spillene så er ikke dette et FPS spill for man spiller ikke i tredjeperson. I Fornite spiller man i fjerdeperson og ser utenfra. I tillegg er det et unikt spill fordi i tillegg til å skyte så bygger man rundt seg med forskjellige materialer. Det virker som det er et spill for yngre hyperaktive hjerner. Det kan være verdt å sjekke ut andre battle royales som Apex Legends og PUBG.