Det er mye man kan gjøre på nettet, og selv om det er gøy å spille, så er det kanskje ikke det mest fornuftige man kan bruke tiden på online. Hva med å bruke spill som underholdning og pause, og også legge inn tid til onlineaktiviteter som kan hjelpe deg i fremtiden? Her kan du lese litt mer om hva vi mener med det.

Ikke bare spill og moro

Det er jo ikke sånn at nettet bare er spill og moro. Vi bruker internett til nesten alt og de fleste av oss jobber faktisk også på nettet. Derfor kan det bli litt vanskelig å skille mellom lek og jobb, noen ganger, men det finnes faktisk hobbyer som kan kombinere disse tingene.

Når du ikke bare skal underholdes, så er det faktisk lurt å se om du kan bruke tiden på nettet på noe litt mer fornuftig. Investering er blitt mer og mer populært, og det er det flere gode grunner til. La oss se litt nærmere på hvordan du kan investere smart på nettet og realisere drømmene dine i fremtiden.

Mye lettere å investere online

Du trenger ikke lenger en universitetsgrad i økonomi for å gjøre smarte investeringer. Det er blitt mye lettere å investere for helt vanlige privatpersoner på nettet. Det er først og fremst takket være fremveksten av gode, trygge og brukervennlige aksjeplattformer på nettet, men også fordi informasjon om investering for nybegynnere, er blitt mye mer tilgjengelig. Nettsider som Aksjebloggen, spesialiserer seg på å informere om smart investering på nettet, og du kan lære alle de tilsynelatende kompliserte begrepene og mekanismene bak investering, på bare få klikk.

Gode investeringer krever nemlig også en annen investering, investering av tid. Man skal investere noe tid på å lære, så man skjønner hvordan det markedet man vil investere på fungerer. Det gjelder uansett om du vil investere i kryptovaluta, Forex eller aksjer. Det er også lurt å holde seg oppdatert på forskjellige markeder og nyheter gjennom seriøse finansmedier.

Likheter mellom spill og investering?

For finnes det egentlig noen likheter mellom spill og investering? Man kan jo kanskje argumentere for at begge kan bidra til å gi et visst adrenalinkick. Mange bruker spill til nettopp det, men det finnes faktisk flere likheter, i hvert fall for deg som liker å spille strategispill. Det ligger nemlig ekstremt mye strategi bak investering, faktisk i så stor grad at man snakker om investeringsstrategier. Det er alltid lurt å skaffe seg en god investeringsstrategi når man skal begynne å investere på nettet, uansett hva man skal investere i.

Det første man skal ta stilling til når man skal lage en investeringsstrategi, er om man vil fokusere på kort eller lang sikt. Hvis man fokuserer på å investere med kortsiktig utsikt til gevinst, så gjør man som regel mange små, kjappe handler i løpet av kort tid – og utnytter forskjellige investeringsinstrumenters volatile natur.

Hvis man derimot investerer med langsiktig utsikt til gevinst, så er det mye mer relevant å investere i ting som man tror vil kunne vokse over tid. Da er det viktig å presisere at når vi snakker om tid i investeringsforstand, så er det heller 30 år enn 30 måneder. Her kan det lønne seg å smøre seg med tålmodighet.

Disse to oppdelingen omtales ofte også som aktiv og passiv investeringsstrategi, fordi den ene krever mye kontinuerlig arbeid og vedlikehold, mens man kan ha en mye mer passiv tilgang til den langsiktige strategien. En annen ting som er veldig likt mellom spill og investering er elementet av risiko.

Husk å vurdere risiko

Når du skal investere online, så er det i likhet med når du spiller (spesielt med penger), å vurdere risiko nøye. Det vil alltid være en risiko knyttet til investering, uansett hva du investerer i. Om denne er høy eller lav, avhenger av flere faktorer. Derfor er det lurt å spre risikoen sin over flere instrumenter og bygge seg opp en bred investeringsportefølje. Du kan for eksempel velge å investere noe passivt i en forholdsvis lavrisiko indeksfond, noe i store aksjer, noe i mindre aksjer du satser på og kanskje til og med noe i kryptovaluta. Dette er bare et eksempel, du skal sette sammen din portefølje etter det du tror på vil gi suksess.

Spre risikoen din og husk ikke å invester mer enn du har råd til å tape. Så er du godt på vei til å bruke tiden litt mer fornuftig på nettet.