Et av de eldste, og mest legendariske online rollespillene som finnes der ut. RuneScape ble først utgitt allerede i 2001, og spiltes opprinnelig rett i nettleseren. Mye har skjedd siden den gang, og spillet har hatt flere nyutgivelser og oppgraderte versjoner, og er nå et fullverdig spill. RuneScape har over utrolige 200 millioner registrerte brukerkontoer, og har blitt anerkjent som verdens største nettbaserte rollespill. Bare det faktum at spillet har overlevd i over 20 år sier sitt om kvaliteten, da levetiden på de fleste moderne spill i de fleste tilfeller bare strekker seg til noen få år. Om du aldri har prøvd RuneScape er det på høy tid!

Først og fremst må du vite at det finnes to versjoner av RuneScape – det ene kalles Old School RuneScape, mens det andre kalles bare RuneScape (hadde på et tidspunkt navnet RuneScape 3). Det er den moderne versjonen vi skal kikke nærmere på her (ikke Old School). Handlingen i spillet finner plass i en verden kalt Gielinor, som er et middelaldersk rike, delt inn i ulike kongeriker, regioner og byer. Som spiller reiser du fritt rundt i Gielinor, enten til fots, via magi og teleportering, eller med skip over vannet. Hver region har sine egne monstre, ressurser og oppdrag du kan utføre, som betyr at du har et fint insentiv til å reise rundt og oppleve hva hver region har å tilby.

I RuneScape spiller du gjennom din avatar, som kan tilpasses på mange ulike måter, etter ditt eget ønske. I motsetning til de fleste andre online rollespill, har RuneScape ingen lineær handling du følger. Dette betyr at du står fullstendig fritt til å gjøre det du selv måtte ha lyst til, når det best passer deg. Hovedmålet i spillet er imidlertid typisk nok – sloss mot monstre og folk du møter underveis, samle på deg verdier og ferdigheter, fullføre oppdrag og oppgradere din karakter mest mulig. Du kan også samhandle med andre spillere, gjennom blant annet å bytte varer, chatte, samarbeide, eller delta i konkurranser og mini-games.

Spill gratis

Det finnes mange måter å finne underholdning på nettet! PC-spill av ulike slag er kanskje de mest kjente og tilgjengelige, og her finnes det så mye å velge blant at man fort kan gå litt i surr. Heldigvis finnes det hjelp å få, for eksempel på nettstedet free play, der du kan finne både flere spill og inspirasjon til liknende underholdning. En annen type nettspill finner du innenfor sport og casino, som har vokst seg særdeles stort de seneste årene. Det finnes mange tilbydere der ute som har gode tilbud, enten du vil spille med lekepenger, eller for ekte penger.

Last ned nå

RuneScape er et såkalt free to play spill, og du kan spille det helt gratis ved å laste ned spillet fra Steam. Det finnes diverse tilleggspakker og kosmetiske oppgraderinger som kan kjøpes for penger, men dette velger du helt selv. Om du følger linken ovenfor kan du også lese mer om legendariske RuneScape og se kommentarer fra andre erfarne spillere!