Alle nordmenn som har hytte, eller har vært på besøk på noens hytte, vet at kortspill ofte er en helt essensiell del av den måten man er sammen på hytta på. Og det er kanskje ikke så rart. Når vi ser på hvordan vi er sammen på når vi er på hytta, ser vi nemlig at det handler mye mindre og skjermtid og alenetid, og mye mer om den tiden vi bruker sammen – og her spiller spill en viktig rolle.

Det er mange gode grunner til at pennende kortspill har blitt en etablert del av den norske hyttekulturen, og i denne artikkelen skal vi se litt nærmere på hvorfor.

Hvorfor er kortspill en viktig del av norsk hyttekultur?

Når man ser på norsk hyttekultur, er det mange forskjeller på hvordan ting var før, og hvordan det er nå. Og det er faktisk noen av disse forskjellene som gjør at denne tradisjonen har blitt så viktig.

  • Før i tiden hadde man ikke TV eller elektrisitet på hytta, og da var kortspill en av de aller viktigste måtene man hadde når man ville kose seg og slappe av sammen.
  • Nostalgi! Vi spiller ikke bare kort sammen på hytta fordi det er koselig og en fin måte å bruke tid sammen på, men også på grunn av det nostalgiske aspektet av det. Mest sannsynlig minner det oss om en enklere tid der vi ikke hadde noen bekymringer og bare kunne kose oss med familien på hytta.
  • Det er en annen måte å være sammen på. Så annerledes at de aller fleste ikke er sammen på denne måten andre steder enn på hytta. Derfor blir hytta ofte knyttet med ritualer av forskjellige typer og dette er uten tvil et av dem. Mange ser dette som en viktig del av hytteturen.