[ivcs]
Type: article
Parent page: Gamle klassikere
[/ivcs]

Tetris under lupen

Når ungdommene før i tiden skulle game, så var dette ganske så sjeldent. Enten dro vi ut slitne systemer, eller så gjorde vi som vi kunne best, nemlig dro ned på arkaden. Her var det store muligheter for å teste en rekke spill på en kveld til en billig penge. Kanskje aller mest fengende var spillet Tetris. Det at et så enkelt spill kan være så fengende er kanskje overraskende for de fleste, men det beviser bare en ting, og det er hvor bra spillet faktisk var laget. Med et enkelt oppsett hvor du skal plassere brikker av forskjellig størrelse slik at de lager rader, så vant Tetris mange hjerter.

Enkelt å forstå

Målet med spillet er ganske så enkelt. Uansett hvor vanskelige former brikkene innehar, så er ditt mål å få disse til å passe sammen i rader av 4. Hver gang dette skjer får du Tetris og fjerner disse 4 radene. Det er enkelt i starten når du får mye tid til å bygge. Da kan du vri og vende på brikker og få disse til å passe akkurat der du måtte ønske det. Dessverre, eller kanskje heldigvis, er det sånn at det blir hardere og hardere for hver brikke du får i spill. Tempoet skrur seg opp betraktelig, og det krever virkelig sin mann.

Velg mellom den nye eller gamle

Til slutt vil spillet gå så fort at du må forutse hvordan du skal plassere den neste brikken, mens du plasserer den nåværende. Det er rett og slett et veldig utfordrende spill. De nyere versjonene tillater deg å spille med venner og kjente og utfordre hverandre på nye måter. Med for eksempel versjoner som Tetris With Friends kan du sende blokkader til andre spillere når du får Tetris. Kort oppsummert er Tetris en klassiker du vil elske, enten du går for den gamle eller nye versjonen.