[ivcs]
Type: article
Parent page: Gamle klassikere
[/ivcs]

Tidenes mest populære spill?

Gjennom historien har vi sett mange forskjellige videospill. Alt fra de enkleste formatene i 2D, til spill med ekstremt flott grafikk og store verdener du kan bevege deg i. Det er derimot, kanskje noe overraskende for de fleste, spill som Space Invaders som dominerer blant tidenes spill. Denne klassikeren solgte for titalls milliarder bare i sine første leveår. Mange stusser nok da det ikke var et veldig komplisert spill. Allikevel var det i sin tid det perfekte spillet for folk flest, og det var et spennende steg mot bedre spill.

Angrip romvesenene

Space Invaders baserer seg på et angrep mot romvesen. Du møter mange romvesen på din vei og er nødt til å skyte ned disse med din kanon. Det er en enkel prosess til å begynne med, men så sant du får i gang en takt, så blir det mye vanskeligere. Før du vet ordet av det, så skyter romvesenene tilbake, med ganske så farlige skudd, og du må kjempe beinhardt for å unngå disse. Til å begynne med har du derimot en gunstig blokkade som du kan gjemme deg bak, slik at du ikke taper med en gang. Det gjelder derimot å være meget på hugget, for ellers kan det gå galt fort!

Nostalgi i vente

Med kun 3 liv, så tåler du ikke all verdens. Heldigvis trenger du bare å treffe romvesene en gang hver. Allikevel er disse på den andre siden mange flere enn deg. De skyter i vei og er raskere og bedre på å unngå dine skudd mens spillet utvikler seg. Det er nettopp derfor du må holde tunga rett i munn. De fleste som spilte spill på 80-tallet vil ha et forhold til denne klassikeren. Hvorfor ikke grave opp en gammel klassiker og kose seg med litt nostalgi? Space Invaders er uten tvil blant historiens mest imponerende spill i forhold til sin epoke.